Procedeu de conservare a unor produse alimentare din fructe sau legume, medicamente etc., constând din sublimarea apei cu ajutorul vidului din produsele în prealabil congelate.
sublimare: A trece din stare solidă direct în stare gazoasă (evitând starea lichidă)
Liofilizarea este un proces atent de uscare, dar complex din punct de vedere tehnic constând din sublimarea apei cu ajutorul vidului din produsele în prealabil congelate. Sunt congelate astfel rapid multe substanţe active lichide pentru piaţa farmaceutică la temperaturi de -70 până la -100°C. În final bunul congelat este uscat în camera vidată. Gheţa se evaporă la subpresiune fără a deveni lichidă, se sublimă. Aburul este apoi extras prin vacuum mai puternic şi la temperaturi mai mari.
Dintre toate tipurile de uscare, liofilizarea conduce spre cele mai puţine modificări ale produselor şi pierderi ale substanţelor conţinute. Aparatele de liofilizare lucrează în 3 nivele: îngheţare, uscare principală, uscare ulterioară. Începând cu al doilea pas se cuplează o pompă de vacuum la camera de uscare pentru a iniţia sublimarea. Aici se ating parametri extremi. Senzorul de vacuum trebuie să reziste la 5 x 10-3 milibar. Acest lucru înseamnă că nu este voie să ajungă particule în camera de uscare, deoarece atunci s-ar murdări produsul.
Beneficiul clienţilor
Profilul produsului poate fi certificat în sectorul farmaceutic.
MonaVie foloseste pentru Acai berry si celelalte 18 fructe o forma de liofilizare patentata.
_________________________________________________________________
Beneficii ale fructului Acai
Studii stiintifice au aratat in ultimul deceniu ca Acai are puternice proprietati antioxidante si un profil nutritional care include uleiuri Omega esentiale, Vitamina E, fosfor si o abundenta de polifenoli.
Acai (Euterpe oleracea) este o sursa particulara de flavonoizi care sunt gasiti in proportie de 33 ori mai mult decat in vinul rosu.
-In plus, fructul de Acai contine din abundenta polisteroli care sunt utilizati curent in tratamentul simptomelor asociate cu hipertensiunea arteriala.
-ACAI este folosit la tratamentul unui mare numar de boli precum:
-artrita
-inflamatie
-boli cardiovasculare
-impotenta
-deficiente nutritionale
-pentru intarzierea imbatranirii
-Fructul de Acai contribuie la scaderea riscului de boli de inima, scade colesterolul, trateaza diabetul retinopat, fibrocistita si imbunatateste imunitatea.
-Comparativ cu laptele de vaca crud, pulpa fructului acai contine de 3 ori mai multe lipide, de 7 ori mai multi carbohidrati, de 118 ori mai mult fier, de 9 ori mai multa vitamina B1, de 8 ori mai multa vitamina C, cu 50% mai mult fosfor si aceleasi cantitati de proteine si calciu.
-De asemenea, are de 10 ori mai multe vitamine si antioxidanti decat strugurii si de 2 ori mai multe decat afinele.
-Consumul de Acai ne ajuta sa ne pastram inima sanatoasa, fructul fiind o buna sursa de antocianine, compusi ce se afla si in vinul rosu.
-Bogat in calciu, Açaí are numeroase beneficii pentru sistemul cardiovascular, reduce osteoporoza si riscul de cancer de colon si de sani. Vitamina E din Açaí este esentiala pentru regenerarea tesuturilor.
-Continutul mare de fibre accelereaza procesele intestinale reducand riscul de cancer de colon.
sursa; info online
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu