luni, 18 februarie 2013

Totul despre Network Marketing

Ce este Network Marketing sau MLM?

Această întrebare apare deseori ca urmare a faptului că noi avem o siglă, pe care o purtăm la întâlnirile noastre şi în care se observă trei litere: „MLM”. Acestea provin de la iniţialele denumirii în limba engleză a sistemului Multi-Level Marketing.
Marketing înseamnă, pur şi simplu, să transferi un produs sau un serviciu de la producător sau furnizor la consumator.
Multi-Level se referă la sistemul de recompensare a persoanelor care determină mişcarea produsului sau a serviciului, deci de acordare a unor comisioane pentru munca efectuată.
Multi înseamnă mai mult decât unul. Level se referă la ceea ce s-ar  putea numi „generaţie” într-o structură de operatori. S-ar mai traduce ca, „marketing pe mai multe generaţii / nivele”.
MULTI LEVEL MARKETING este una dintre cele mai rapide, dar în acelaşi timp şi prost înţelese, metode de mişcare a produselor utilizate în zilele noastre.
Toate că mulţi oameni au denumit-o „valul anilor `80 şi `90”, crede-mă va fi mai mult decât atât. La sfirşitul anilor 2010, datorită companiilor de tip Multi-Level Marketing anual se vor mişca produse şi servicii mai mult de 200 MILIARDE DE DOLARI. Secolul 21 ne va aduce cu siguranţă surprize şi mai mari în acest domeniu!
Există trei metode de bază (5 în total) utilizate în marketing pentru mişcarea produselor de la producător la consumator:
-             VÂNZAREA CU AMĂNUNTUL – băcănia, farmacia, magazinele universale sunt câteva exemple de locuri în care un client poate cumpăra un produs de la un vânzător sau de pe raft.
-             VÂNZĂRILE DIRECTE – acestea includ asigurările, enciclopediile, vasele speciale de gătit, etc. oferite de un agent de vânzări la domiciliu sau de un comis voiajor.
-             MULTI-LEVEL MARKETING – transferarea unor produse de la furnizor către consumatori, prin intermediul unor distribuitori care sunt recompensaţi după volumul activităţii personale şi a structurii sale pe mai multe nivele.
-             Comanda prin poştă – denumit şi „cartea prin poştă”. În general este inclusă în categoria vânzărilor directe, cu toate că se poate organiza şi prin MLM.
-             Sistemul piramidal de vânzări – deseori confundat cu MLM. Adevărul este ca piramidele sunt ilegale. Una dintre cele mai importante raţiuni pentru care sunt ilegale este tocmai lipsa transferului unui produs sau lipsa unui serviciu produs.
Majoritatea obiecţiilor pe care le au oamenii în legătură cu intrarea lor în Multi-Level Marketing se datorează faptului că nu realizează deosebirile dintre MLM şi metodele de marketing prin vânzare directă. Această confuzie este explicabilă deoarece cele mai renumite companii MLM aparţin Asociaţiei de Vânzări Directe.
Există câteva trăsături care diferenţiază MLM de firmele care vând cu amănuntul sau care practică vânzarea directă. Una dintre cele mai semnificative este aceea ca, în MLM îţi conduci o afacere personală, cu ajutorul muncii partenerilor săi. În vânzarea directă afacerea se desfăşoară NUMAI cu ajutorul muncii tale, fără să beneficiezi de sprijinul unor parteneri de afaceri.
Când conduci propria afacere poţi beneficia de anumite REDUCERI DE IMPOZITE. Fiind într-o afacere personală, poţi cumpăra en-gros produsele de la firmă pe care o reprezinţi, la preţ cu ridicata. Aceasta înseamnă că poţi să foloseşti aceste lucruri pentru consumul propriu. Majoritatea oamenilor se implică în afacere la început tocmai din acest motiv (ca să cumpere en-gros), mulţi dintre ei devenind apoi clienţi serioşi.
Din moment ce cumperi produsele EN-GROS, poţi să le REVINZI dacă doreşti, ca să obţii un PROFIT.
UN LUCRU IMPORTANT: lasă vânzările să curgă, ca un rezultat natural al construirii unei structuri. Cei care încearcă să-şi construiască structura prin intermediul vânzărilor eşuează în MLM.
Cuvântul „VÂNZARE” declanşează gânduri negre în mintea a 95% dintre oameni. În MLM nu trebuie să vinzi în sensul tradiţional al cuvântului. Totuşi, PRODUSELE TREBUIE SĂ SE MIŞTE, astfel nimeni, absolut nimeni, nu va fi plătit.
Când îţi construieşti o structură, îţi construieşti de fapt o reţea prin care se distribuie produsele. A vinde în MLM înseamnă de fapt de A ÎMPARŢI produsele cu prietenii, vecinii şi rudele tale. Ca să-ţi construieşti o AFACERE PROFITABILĂ şi PLINĂ DE SUCCES, ai nevoie de o BALANŢĂ. Pe de o parte trebuie să sponsorizezi  şi să instruieşti oameni în MLM, iar pe de alta parte îţi formezi o clientelă de bază, prin revânzarea produselor la prieteni, vecini şi rude. Nu încerca să vinzi singur la toată lumea prin programul tău. Aminteşte-ţi că principiul de bază în MLM este construirea unei structuri, în care o mulţime de distribuitori revând cite puţin. Aceasta este o metodă cu mult mai buna decât încercarea de a face totul de unul singur.
Un alt avantaj al sistemului MLM este faptul că nu trebuie investite sume mari de bani pentru reclamă. Reclama este făcută în mod exclusiv de la om la om, prin „reclamă verbală”. Din acest motiv producătorii pot investi mai mulţi bani în dezvoltarea produsului. Ca rezultat, ei au de obicei produse de o calitate superioară celor existente în magazine. În consecinţă, poţi ÎMPĂRŢI  cu un prieten bucuria de a avea un produs de o calitate superioară celui pe care îl foloseşte.
Un alt lucru care diferenţiază MLM de vânzările directe este SPONSORIZAREA altor distribuitori. În vânzările directe şi chiar în unele companii MLM  se mai numeşte RECRUTARE. Sponsorizarea şi recrutarea sunt în definitiv două noţiuni diferite. SPONSORIZEZI pe cineva, atunci când ÎL ÎNVEŢI să facă ce faci şi tu, adică să-şi construiască o AFACERE PROPRIE.
Există o mare diferenţă între a sponsoriza pe cineva într-o structură MLM şi între a recruta pe cineva ca să semneze cererea de aderare la o structură MLM. Când SPONSORIZEZI  pe cineva, faci un LEGĂMÂNT cu persoana respectivă. Când nu doreşti să faci acest legământ, atunci îi faci un deserviciu acceptând doar sa semneze.
RESPONSABILITATEA sponsorului este de a învăţa oamenii cum să comande produsele, cum sa ţină evidenţa lor şi a clienţilor, cum sa înceapă afacerea, cum să construiască şi să instruiască structura unui distribuitor, etc.
SPONSORIZAREA este factorul principal care dezvoltă o afacere MLM. Pe măsură ce îţi creşte propria structură, te transformi într-o persoană de afacere INDEPENDENTĂ şi  PLINĂ DE SUCCES. Astfel, devii PROPRIUL tău STAPÂN!
Un alt aspect al diferenţei dintre MLM şi vânzarea directă este LOCAŢIA AFACERII. În cadrul vânzărilor directe, lucrezi pentru o anumită firmă şi dacă decizi să părăseşti firma, mutându-te într-o altă localitate, trebuie să iei totul de la început, deoarece nu ai parteneri de afaceri.
În programele MLM te poţi muta oriunde, în altă parte a ţării, poţi sponsoriza alţi oameni, fără să pierzi beneficiul realizat din volumul de muncă creat de grupul lăsat în urmă.
Programele MLM îţi creează posibilitatea de a face o grămadă de bani. Timpul necesar pentru a ajunge la succesul scontat diferă de la o firmă la alta, dar în mod sigur, acea grămadă de bani se face prin construirea unei structuri şi nu prin simpla vânzare de produse.
Repet! Câştigul cel mare nu se realizează din vânzarea produselor, ci prin construirea unei reţele de distribuitori.
Dacă cineva crede că sistemul MLM este ilegal, având o informaţie eronată, privind asemănarea cu sistemul piramidal, vei avea mari probleme cu sponsorizarea acelei persoane. În acest  caz, trebuie să o informezi corect şi să o ajuţi să renunţe la atitudinea greşită pe care o are, crezând că MLM ar fi un sistem piramidal.
Sistemul piramidal  se construieşte de la vârf spre bază şi numai cei care intră în sistem de la început pot fi aproape de vârf şi de câştigurile mari.
În triunghiul MLM, toată lumea începe de la baza arborelui şi are şansa de a-şi construi o mare structură (ca ramurile unui copac ca arborele genealogic). Unii chiar îşi pot construi o structură de multe ori mai mare decât a propriului sponsor, dacă doresc.
Obiectivul principal al activităţii de sponsorizare este să porţi o discuţie generală despre MLM cu prospectantul tău şi să-i explici, cu ajutorul celor 3 degete, diferenţele dintre vânzarea cu amănuntul, vânzarea directă şi Multi-Level Marketing. Numai după această discuţie poţi avea un start bun în sponsorizarea lui şi „îmbarcarea” în propriul vehicul MLM.
Aceasta este într-adevăr o MARE  AFACERE!
Multi-Level Marketing oferă producătorilor o variantă comercială, legală pentru lansarea unui produs pe piaţă, fără a fi nevoiţi să investească un milion de dolari în publicitate sau sa cedeze altora dreptul de distribuţie asupra produsului.
În MLM toată lumea avansează de la bază cu şanse egale!


sursa: http://coralclubmd.com

duminică, 17 februarie 2013

MLM sau Multiplicarea

Secretul succesului celor bogati


Acesta este planul celor care merg la serviciu : muncesc 50 de ore pe saptamana, 50 de saptamani pe an, timp de 50 de ani, apoi urmeaza pensia cu 50 % mai mica decat venitul de la serviciu.
Planul 50/50/50 se bazeaza pe cresterea liniara , in care primesti exact ce ai investit, nici mai mult , nici mai putin .
Pentru o unitate de timp primesti o unitate de bani.
Daca vrei sa primesti mai multi bani trebuie sa muncesti mai multe ore.
Pare sa fie destul de cinstit asa.
Daca ai dispunerea sa muncesti cat mai multe ore, primesti bani mai multi.
Problema este ca venitul astfel obtinut va fi intotdeauna limitat.
Hai sa comparam putin un medic bine platit cu un zugrav bine platit.
Medicul lucreaza cate 10 ore pe zi.
Daca vrea sa castige mai mult , va trebui sa munceasca mai multe ore.
Zugravul munceste cate 10 ore pe zi.
Daca vrea sa castige mai mult, va trebui si el sa munceasca mai multe ore.
In aceasta privinta ( a schimbarii timpului contra bani ) intre medic si zugrav nu este nici o diferenta.
Ei sunt de fapt un fel de sclavi ai serviciului.
Aceasta este problema venitului bazat pe cresterea liniara : daca nu mergi sa prestezi chiar tu munca, nu mai esti platit.
Atata vreme cat te multumesti sa castigi bani numai de la un serviciu, e ca si cum ai invarti la nesfarsit aceeasi moara a schimbarii timpului contra bani.
Ti-ai pus vreodata intrebarea cum este posibil ca unii oameni sa castige ( legal ) averi uriase, iar altii sa se chinuie toata viata cu un venit temporar si limitat ?
Raspunsul este foarte simplu : prin VALORIFICARE .
Ca sa intelegi ce inseamna asta , gandeste-te la o intreprindere cu angajati si cu un patron.
Angajatii castiga bani prin metoda liniara.
Adica ei castiga 100 % din propriul lor efort.
Patronul insa castiga cate o mica parte din efortul fiecarui angajat, adica mult mai mult decat un simplu lucrator.
Este mult mai rentabil sa castigi 1 % din efortul a 100 de oameni, decat 100 % din propriul tau efort, dupa cum spunea si J. Paul Getty, miliardar in afacerile cu petrol.
Alt exemplu : daca ai o fabrica de ciocolata, iar pentru fiecare ciocolata vanduta ai profit cate 0.1 $ ( adica foarte mic ), vei castiga averi uriase dupa ce milioane si milioane de ciocolate sunt vandute in intreaga lume.
Foarte pe scurt, acesta e unul din secretele crearii averilor mari : castigi cate foarte putin, de la foarte multi.

Desigur, ca sa obti rezultate, trebuie sa aplici, nu numai sa o cunosti.
E ca atunci cand ai avea o minunata masina, te poate duce oriunde, dar degeaba, daca nu urci la volan si nu conduci.
Daca nu folosesti valorificarea , vei continua sa muncesti din greu, in loc sa muncesti inteligent.
Copierea planului liniar nu-ti va aduce decat un venit temporar si intotdeauna limitat.
Acum vei invata modalitatea dovedita prin care sa-ti potentezi timpul si efortul, astfel incat sa scapi din capcana timp contra bani, pentru totdeauna.
Stii cum a ajuns sa se raspandeasca Coca-Cola in intreaga lume ?
Initial, Coca-Cola se servea doar intr-un oras din Statele Unite, la dozator.
Apoi, un american mai inteligent a avut o idee simpla si geniala : imbutelierea.
Prin imbuteliere s-a valorificat timpul, efortul si spatiul, iar Coca-Cola a devenit un succes international.
Valorificarea poate fi comparata cu o parghie ( cuvantul « parghie » provine din franceza veche, care inseamna « a face mai usor » ).
Prin folosirea valorificarii, ceea ce este greu poate fi transformat in usor.
Gandeste-te ce greu este sa inlocuiesti singur un motor de masina.
Insa, folosind un mecanism special ( o macara ), sarcina devine foarte usoara.
Asta inseamna puterea valorificarii : sa cresti productivitatea prin exploatarea maxima a timpului, efortului si a banilor.
Productivitatea creste atunci cand muncesti mai inteligent , nu mai mult.
De fapt, acesta este si secretul marilor companii de succes, din intreaga lume.
Daca ne gandim la exemplul lui Henry Ford, el ar fi fost destul de priceput incat sa construiasca singur o masina sau doua pe an si sa castige bani.
Insa el a avut inteligenta sa angajeze oameni pe care i-a invatat sa-i copieze sistemul, acestia au putut apoi sa construiasca mii de masini in fiecare an si Ford a devenit foarte bogat.
Oricat de mult ar fi muncit singur, Henry Ford nu ar fi putut sa castige atatia bani cat a castigat prin valorificarea efortului si timpului mai multor oameni.
Un sistem care a folosit la maxim valorificarea e reprezentat de franciza.
De exemplu, fratii Mc Donalds aveau initial un restaurant intr-un oras din America, pana cand un alt american, mai inteligent, le-a propus sa-i dea dreptul sa dezvolte afacerea, dar intr-un alt mod .
Prin puterea duplicarii, restaurantele McDonalds s-au putut raspandi in intreaga lume.
Acest rezultat se datoreaza lui Ray Kroc, care a investit multi bani in punerea la punct a unui sistem care sa poata fi copiat foarte usor.
El a inteles foarte bine ca o afacere se poate dezvolta si raspandi in intreaga lume numai daca poate fi copiata de catre oricine.
Daca o sa intri in mai multe restaurante McDonalds, din mai multe locuri ale lumii, o sa observi imediat ca toate sunt identice, ca si cum ar fi copiate la xerox.
Duplicarea este secretul crearii averilor .
Franciza este un sistem genial, in care toata lumea are de castigat : atat compania care ofera la cheie afacerea ( francizorul ), cat si cei care preiau de-a gata o afacere deja testata ( francizatii ).
Secretul succesului francizei este ca poate fi copiata usor de catre oricine.
Nu acelasi lucru se poate spune despre genii, care nu pot fi multiplicate.

De exemplu, daca un scriitor genial scrie o carte de mare succes si castiga bani cu ea, tu nu mai poti sa preiei in sistem franciza cartea lui si sa castigi si tu bani.
Companiile francizoare insa s-au concentrat asupra acestui aspect :
sa creeze , prin mai multe incercari, un sistem de afacere care sa poata fi copiat de catre oricine, fara sa fie un un geniu in afaceri.
Francizatul nu mai trebuie sa repete incercarile sau greselile francizorului, ci primeste la cheie o afacere deja pusa la punct si care functioneaza excelent.
Trebuie doar sa copieze sistemul afacerii si castiga bani.
S-a dovedit deja ca franciza functioneaza cu succes.
Si totusi, gandeste-te ca la inceput franciza era considerata o inselatorie, de foarte multi oameni.
Congresul Statelor Unite a incercat chiar sa scoata franciza in afara legii.
Apoi, perceptia despre franciza s-a schimbat radical, cand s-a dovedit ca ea FUNCTIONEAZA.
Oamenii servesc acum pizza, pentru ca franciza a functionat si a reusit sa raspandeasca in intreaga lume, prin duplicare, reteta prin care se prepara pizza.
Ideea stralucita din spatele succesului francizei este conceptul de MULTIPLICARE .
Problema la franciza clasica este insa costul ei destul de ridicat.
Pentru a prelua o afacere in franciza trebuie foarte multi bani, pe care cei mai multi oameni nu si-i permit.
Din cauza asta , a fost creat cel mai avansat sistem multiplicabil : franciza alternativa, sau franciza celor multi.
Adica , un sistem de afacere pe care orice om obisnuit il poate folosi, prin cea mai puternica forma de valorificare : cresterea exponentiala prin acumulare.
Asta inseamna ca TU, un om obisnuit, fara posibilitati materiale deosebite, poti copia un sistem de afacere care i-a ajutat pe cei mai bogati oameni din lume !
Sistemul este genial de simplu si de eficient : iti permite sa fii platit de 1000 de ori pentru munca pe care o faci o data, in loc sa fii platit o data pentru munca pe care o faci de 1000 de ori !
In lectia urmatoare vei invata cum sa poate realiza asa ceva.

sursa: http://banion.weebly.com

marți, 12 februarie 2013

Valoarea omului




- Ioane, vino la mine!
- Vin acum, șefule, răspund eu supărat. Oare ce mai vrea acum?
M-a amețit întrega lună cu un raport. Ba calculele nu sunt bune, ba trebuie să acoperim și cealaltă zonă de interes, și tot așa. Raportul a fost trimis ieri la centrală. Sper să nu mai dorească și ei modificări.
Biroul este o îmbinare între nou și vechi. Culoarea albă a pereților reflectă lumina și aduce o stare plăcută în suflet. Dar… să nu privești tavanul. Când ai privit tavanul, uiți de toate, uiți de mobila modernă, de fotoliile din piele (mă rog, imitație de piele). Tavanul este plin de țevi și cabluri, rămase încă de pe vremea când aici era o întreprindere de stat, care cu sârg se lupta cu suratele ei în întrecerea socialistă. Chiar în acest loc, era o hală ce acum s-a împărțit în 20 de birouri.
Acum nu mai producem nimic. Nu e rentabil. Profitabil este să plimbăm hârtii, și să facem mii de rapoarte. Producția e în China.
Oricum, pe mine nu mă interesează. Importante pentru mine sunt alte probleme. Spre exemplu, acum pentru mine e important să știu de ce mă cheamă șeful.
Străbat mica distanță până la biroul lui și mă prăbușesc pe scaunul din fața biroului, fără să cer permisiunea lui.
- Ia loc, spune el vizibil deranjat.
Eu doar îi arunc un zâmbet strâmb, ca semn că am înțeles aluzia la nesimțirea mea. Evident, și el știe de ce mă port așa. Știe că raportul și ultimele zile au fost un coșmar pentru mine.
- Ce dorește șeful nostru în aceste momente? Poate o corectură astăzi pe paginile ce vor fi modificate mâine de cei din centrală? O mică corectură în avans, să o luăm din pripă. Mâine nu vom avea timp să rezolvăm toate modificările pe care le va cere Centrul. Să începem de acum să lucrăm. Ce ziceți?
- Ioane, nu fii supărat. Te-am chemat pentru alceva.
- Pentru ce? Întreb eu țâfnos?
- Știi că facem reduceri de personal, vânzările merg slab, e criză. E dificil pentru toți.
- Știu. De asta ne dați atât de muncă. Pentru că suntem prea puțini. Ne-ați mai spus asta, nu vă obosiți să repetați.
- Acum e altceva…
- Adică? Întreb eu cu un clopoțel de alarmă sunându-mi în cap.
- Acum disponibilizarea ne lovește direct pe noi. Jumătate din colectiv trebuie să plece?
- Cine?
- Știi, eu n-am nicio vină, lista a venit de sus…
- Ce listă? despre ce listă e vorba?
- Cea cu disponibilizările…
- Cum adică de sus? De unde știe nea Caisă din centrală cine lucrează și ce face aici.
- Nu știu ce criterii s-au folosit. Cred că s-au bazat mai mult pe cele umanitare.
- Cum umanitare?
- Adică cei care au copii, credite sau obligații au fost păstrați.
- Cu cei cu obligații și cu cei care au copii sunt de acord, dar credite?
- E normal, le este greu și lor.
- Să fim serioși, omul și-a luat banii de la bancă și nu i-a împărțit cu nimeni. De ce trebuie să fie favorizat? Ce? Îmi plătește mie facturile din creditul lui?
- Asta este situația… și tu ești pe listă.
- Eu?
- Da Ioane. Mâine dimineață te duci la Personal și-ți vor face actele. Ai două salarii compensatorii și prima de vacanță.
Mă ridic în picioare, deși nu le mai simt. Mă întorc spre ușă și peste umăr îi spun:
- Ești un mare nesimțit, TU ai făcut lista.
Trântesc ușa în spatele meu și încep să-mi strâng lucrurile. Mii de gânduri mă cuprind. Îngrijorările mă copleșesc. Sunt singur cu un copil școlar. Mama lui nu mai este printre noi. Prin urmare, există doar un venit în casă. Acum venitul a dispărut. Colegii mă întreabă ce s-a întâmplat. Ei îmi vorbesc, eu nu-i aud. Parcă sunt înconjurat de fantome. Vreau să evadez, vreau să fug, să fiu într-un loc liniștit unde nu mă vede sau mă aude nimeni. Termin repede de împachetat și plec spre casă. Nu bag pe nimeni în seamă, nu-mi iau la revedere, nu dau binețe. Totul se petrece ca într-un coșmar. Este cumplit.
Zece zile au trecut și eu nu știu în ce parte să o apuc. Toată siguranța mea a dispărut. Fiecare clipă este un coșmar. Acum mă întâlnesc cu proprietarul casei în care locuiesc. Trebuie să-l conving să mă păsuiască cu banii de chirie câteva luni. O să văd ce pot face și cum mă descurc, mi-am pierdut orice speranță.
Ajung la proprietar acasă, sun la ușă și-l văd cum o deschide. Mă simt ca un burete cu tristețea mustind în mine.
- Bună ziua, spun eu cu glas pierdut.
- Bună ziua, raspunde el.
- Ce mai faceți? întreb eu de politețe.
- Nu prea bine, răspunde el. Am nevoie de bani și va trebui să-ți măresc chiria. Până acum plăteai 130 de euro, așa erau prețurile atunci. Acum îmi trebuie 250. Vremurile s-au schimbat și prețurile de acum sunt mult mai mari în zonă.
- Dar, de unde? Eu tocmai mi-am pierdut serviciul.
- Atunci, nu am de ales, va trebui să te muți în altă parte.
- Poate gasim o solutie, spun eu privind pierdut.
- Luna viitoare, la sfârșit, să fii plecat. Treci și-mi lași cheile.
- Dar, niciodată nu v-am făcut probleme.
- Asta e, îmi pare rău, îmi spune el închizând ușa în spatele meu.
Ce să fac, în ce parte s-o iau? Îmi tremură tot corpul. E cumplit!
Merg împleticit până ajung în primul bar. Acolo, mă așez la masa din colț și cu fața la zid încep să-mi plâng soarta crudă. Orele zboară pe lângă mine, eu stau și nu mă pot mișca. Îi cer barmanului o sticlă de vin, din care beau încet, ca proprietarul să nu mă dea afară pentru că ocup o masă fără să consum nimic. Mă gândesc că totul este imposibil și nu există ieșire din coșmarul meu.
- Ioane! aud o voce în spate.
Mă întorc, și-mi văd o prietenă dragă ce mă privește mirată.
- Ce e cu tine Ioane? De câteva zile încerc să dau de tine.
- Nu mai am nici servici, nici casă, îi spun eu cu amărăciune.
- Lasă, că te descurci tu, nu ai grijă, îmi spune ea zâmbind.
- De data asta nu! E imposibil! Sunt terminat!
- Vezi tu Ioane, pe cardul acesta sunt 1.000 de euro. Îi vrei?
- Normal, cine nu i-ar vrea?
Prietena îl pune într-un pahar cu apă.
- Acum e ud, îl mai vrei?
- Da, de ce nu? Cardul e de plastic și nu se strică când intră în contact cu apa.
Prietena mea aruncă cardul pe jos.
- Acum îl mai vrei?
- Da!
Apoi îl ridică și scuipă pe el. Mie mi se pare… ciudat și cam exagerat.
- Dar acum îl mai vrei?
- Da! Pe el tot 1.000 de euro sunt. Îl spăl, il șterg și e ca nou.
- Foarte bine Ioane. Să știi că tu ești precum cardul acesta. Poți sta în soare sau furtună, poți fi scuipat de soarta crudă, poți cădea în mocirla disperării, dar valoarea ta de om rămâne aceeași. Tu, Ioane, ești o mare valoare și însemni enorm pentru mine și pentru o mulțime de oameni dragi. Ia acest card, cu el vei rezolva problemele tale de moment. Apoi, știind cine ești și cunoscându-ți valoarea, vei izbândi întotdeauna.
Prietena mea a plecat și m-a lăsat cu cardul în mână.
Acum simțeam pentru prima dată, în inima mea, un licăr de speranță.
sursa:http://filedelumina.ro

morala: Trebuie sa ai mereu pregatit planul B! MonaVie este solutia cea mai buna