miercuri, 31 decembrie 2014

MonaVie are planuri mari pentru 2015

MonaVie are planuri mari pentru 2015, propunându-și să cucerească una dintre cele mai mari piețe la nivel mondial în domeniul vânzărilor directe: China. În acest sens, compania a deschis un birou în Shanghai și unul în Guangzhou pe 22 decembrie 2014, moment din care a fost pornită o serie limitată de operațiuni corespunzătoare unei etape de prelansare. Sunt câțiva ani de când explorăm posibilitatea de a intra pe piața din China, piață care poate deveni rapid cea mai mare piață a noastră, a spus Dan Zhu, președintele pentru Regiunea Asia Pacific al MonaVie. Cea mai rapidă care de extindere este prin intermediul distribuitorilor de origine chineză care au rude în China, a adăugat acesta
Deschiderea oficială a pieței din China este programată în aprilie 2015, când va fi inaugurat un birou și în capitala Beijing.
MonaVie pregătește deschiderea operațiunilor în țara Dragonului Roșu de mai multă vreme. Deși nu este una dintre cele mai facile piețe din punct de vedere legislativ, China deține locul doi în industria vânzărilor directe, potrivit datelor Federației Mondiale a Asociațiilor Vânzărilor Directe (WFDSA – World Federation of Direct Selling Associations), cu vânzări totale de 27,3 miliarde de dolari. Dacă rata de creștere de până acum se menține, China ar putea surclasa Statele Unite, devenind lider în industrie într-un an sau doi.
În ceea ce privește planurile pentru Europa ale companiei, aceasta vine cu proiectul Mynt (derivat de la cuvântul mint, utilizat de Generația “Y” sinonim aproximativ cu mai familiarul cuvânt cool), proiect de marketing care vizează generația între 18 și 35 de ani. Menționăm totodată că pentru moment MonaVie a renunțat la biroul din Rusia, urmând să investească mai mult în țările membre UE, acolo unde are deja sedii oficiale sau cele din programul EuroConnect. De echipa din Romania se va ocupa Jarek Flis, country managerul MonaVie din Polonia și președintele MonaVie pentru Europa Centrală, cu care de altfel s-a și început colaborarea pe piața din România.
MonaVie este o companie de vânzări directe ale cărei produse sunt dedicate sănătății și domeniului wellness. Lansată în 2005, compania este prezentă acum în 40 de țări.
sursa: www.mlmnews.opv.ro

sâmbătă, 13 decembrie 2014

Uniunea Europeană vrea să ne otrăvească cu legume şi fructe modificate genetic, printr-o nouă lege draconică privind seminţele! Tot ce e natural…va fi ilegal!

Comisia Europeană tinde să se transforme pe zi ce trece într-un fel de Comitet Central al URSS, căci ea scoate din joben reglementări şi legi ce nu ţin cont de voinţa europenilor, dictând pur şi simplu asupra ţărilor membre UE ce le este permis şi ce nu le este permis. Voinţa popoarelor? Dă-o dacului! Democraţie? O afişăm de faţadă, ca să mai păcălim nişte proşti! Comisia Europeană s-a transformat într-un monstru, un organism ce ascultă doar de marile corporaţii şi de uriaşele lor interese financiare.
Ultimul proiect de lege al Uniunii Europene a fost unul draconic şi prevedea ca toate plantele de pe teritoriul european să fie controlate şi reglementate! O adevărată legii împotriva naturii! Ce prevedea legea privind materialul reproductiv al plantelor? Pur şi simplu impunea restricţii asupra legumelor şi copacilor, în timp ce restul de plante urmau să fie reglementate mai târziu. În noua lege, era absolut ilegal creşterea, reproducţia sau comerţul cu orice fel de seminţe pentru legume şi copaci, care nu au fost mai întâi testate şi aprobate de către Agenţia Europeană pentru Varietatea Plantelor, singura în măsură să facă o listă cu plantele aprobate. Mai mult de atât, o taxă anuală trebuia să fie plătită către agenţie.
La presiunile extraordinare ale opiniei publice, Comisia Europeană, în ultimele zile, a făcut câteva concesii acestei legi. Astfel, li s-a permis celor ce au grădini pe lângă casă să-şi poată însămânţa legume, fără să încalce legea. De asemenea, sunt exceptaţi de la această lege particularii şi micile organizaţii ce au mai puţin de 10 angajaţi.
În schimb, aceste concesii pot fi îndepărtate oricând din lege de către Comisia Europeană, fără a mai fi nevoie de votul Parlamentului European. Precum spuneam mai sus, această lege este una draconică şi urmăreşte intereselor marilor corporaţii (dintre care amintin celebra Monsanto) care doresc să-şi impună pe piaţă seminţele modificate genetic, astfel încât pe viitor să nu mai avem decît plante şi legume modificate genetic, şi nu naturale.
Ce au fructele, legumele şi plantele actuale? De ce nu mai sunt ele bune? De ce vor să ni se impună să folosim sămânţă modificată genetic sau tratată chimic? De ce vor să ne otrăvească!??
Precum am mai spus, există o agendă ascunsă a Ocultei Mondiale de eliminare a tot ce este natural din viaţa noastră, pentru a ne transforma încetul cu încetul în fiinţe robotice… O să vedeţi că peste 20 de ani, va fi infracţiune dacă vom culege şi consumă zmeură din pădure!! 

sursa: www.lovendal.ro

Cand, cum si de ce sa mancam fructe

Oamenii nu ştiu când şi cum se mănâncă fructele. Corpul nostru strigă disperat după fructe. Fructul este mâncarea cea mai energizantă, binefăcătoare, dătătoare de viaţă, de confort şi de armonie, care există. Fructele sunt alimentul cel mai important, cel mai bun şi totodată cel mai potrivit sructurii noastre. Strămoşii noştri au mâncat numai fructe, zeci de milioane de ani. Mâncarea pe care o consumăm lasă urme pe dinţii noştri. Din studiile dinţilor fosilizaţi rezultă că primii oameni nu mâncau carne, nici seminţe, tulpini, rădăcini sau frunze, ci fructe. Ei erau fructivori. Fără excepţie, timp de milioane de ani, oamenii au mâncat numai fructe.

Deoarece fructul este alimentul pentru care omul este adaptat biologic cel mai bine, este important să ne punem problema: câte fructe am mâncat azi? decât: câte proteine am mâncat azi?

Se cunosc cazuri foarte numeroase de otrăvire cu proteine. Supraconsumul lor duce la cancer de ficat, sân, vezica urinară, leucemie, cancer la stomac (care formează 1/3 din toate cancerele umane).

Toxinele cu care proteinele ne otrăvesc corpul nu se găsesc deloc în fructe.

Deoarece scopul nostru este de a ne curăţa corpul de toxine, calea cea mai eficientă este consumul de fructe. Fructele constituie alimentele cu conţinutul cel mai mare de apă (80-90%). Această apă vegetală, VIE, este dătătoare de viaţă şi aducătoare de curăţenie în ţesuturi; în plus, ea este plină de vitamine, minerale, carbohidraţi, aminoacizi, acizi graşi. Prin natura sa, fructul dă corpului posibilitatea să se cureţe de toxine, dacă este corect consumat.

Fructele curăţă, nu năclăiesc corpul

Energia necesară digerării fructelor este mult mai mică decât cea folosită pentru digerarea oricărui aliment. Pentru digerarea fructelor este necesară o cantitate mult mai mică decât aceea pe care acestea o furnizează organismului uman.

Tot ce intră în stomacul omului trebuie să fie descompus şi transformat în glucoză, fructoză, glicerină, aminoacizi şi acizi graşi. Aceştia sunt nutrienţii extraşi şi folosiţi de organism din alimente.

Creierul funcţionează numai cu glucoză. Fructul înseamnă glucoză în corpul nostru. Digestia, absorbţia şi asimilarea lui necesită o energie infimă faţă de cea cheltuită pentru descompunerea altor alimente.

Alte alimente (corect combinate) se digeră în timp de 2-4 ore cu o cheltuială notabilă de energie. Fructele nu se digeră în stomac fiindcă sunt „predigerate”. Ele trec prin stomac în 20-30 min (bananele, curmalele şi fructele uscate stau cel mai mult – cam 1 oră). Energia economisită prin „nedigerarea” fructelor este enormă şi folosită imediat de organism pentru curăţarea ţesuturilor de toxine.

Singura condiţie pentru aceasta este ca fructele să fie corect consumate. Deoarece sunt destinate să stea în stomac atât de puţin, înseamnă că ele nu trebuie mâncate cu sau după ceva, ci dimineaţa pe stomacul gol sau înainte de mâncare. Puţin mai în detaliu: imediat cum fructul vine în contact cu mâncarea din stomac şi cu sucurile digestive, întreaga masă de alimente începe să se strice. Orice proteină din stomac va putrezi, orice hidrat de carbon va fermenta. Totul devine acid. Totuşi, s-ar putea să nu vă fie rău imediat. Asta nu înseamnă că nu aţi încălcat o regulă de bază în alimentaţie, ci arată mai curând enorma adaptabilitate a corpului nostru. Un corp toxic acid se poate recunoaşte după: balonare, greutate excesivă, păr încărunţit, izbucniri nervoase, cercuri negre sub ochi, riduri premature pe faţă, ulcerări. Consumul corect de fructe duce la o incredibilă întinerire, longevitate, vigoare, sănătate, energie, vitalitate.

Exemplu: pepenele nu trebuie niciodată mâncat după masă, deoarece produce fermentaţie. Dacă îl mâncaţi pe stomacul gol iar după 20-30 min mâncaţi altceva, veţi vedea ce efecte pozitive va avea acest fapt.

Toate fructele conţin acizi organici (în special acid citric, malic şi tartric) care odată ajunşi în stomac sunt catabolizaţi şi generează substanţe alcaline dacă sunt consumate pe stomacul gol. Ca şi vegetalele crude, ele
neutralizează acizii care se formează în corp.

În afara faptului că fructele aduc în corp apa vie care curăţă şi purifică, ele nu lasă reziduri în sistem, nu cheltuie aproape deloc energie pentru digestie, importanţa lor enormă constând în conţinutul valoros de combustibil. Valoarea în combustibil este ceea ce trebuie să căutăm noi în orice mâncare. [combustibilul se mai poate obţine şi prin somn]

Procentele ideale ale celor 5 nutrienţi esenţiali de care are nevoie corpul sunt:
Glucoză     90%
Aminoacizi 4-5%
Minerale     3-4 %
Acizi graşi  1%
Vitamine    sub 1%
Fructele sunt singurul aliment care furnizează această compoziţie perfectă de nutrienţi.

Trebuie făcute 2 remarci importante referitoare la consumul fructelor:

1. Fructele sau sucul lor se pot consuma numai proaspete. Fructele fierte sau coapte la cuptor nu mai furnizează substanţele nutritive, nici apa atât de necesară purificării; ele sunt foarte acide şi forţează corpul să le anuleze aciditatea cu o mare cheltuială de energie. Gătitul distruge valoarea potenţială a fructelor. Trebuie să ne amintim mereu: să consumăm alimentele crude, să le mestecăm cum trebuie, să nu le înfulecăm cu lăcomie.

2. Cât timp trebuie să treacă de la consumarea altor mâncăruri până la consumarea fructelor? Atât timp cât stomacul este gol, putem mânca când şi câte fructe vrem, lăsând totuşi să se scurgă totuşi măcar 30 min înainte de a mânca alte feluri de mâncare.

Dacă ne întreabă cineva: care credeţi că este cea mai periculoasă masă din zi, vom răspunde cu siguranţă: înainte de culcare. Dar a doua masă ca pericol? Vă răspundem noi: micul dejun copios. De ce? Să ne amintim: energia este baza vieţii. Când ne sculăm dimineaţa suntem odihniţi şi în cea mai bună formă energetică (pe care ne-o furnizează somnul). Pe ce vom cheltui această energie? Pe un mic dejun copios? Digestia (mare
cheltuitoare de energie) acestui „mic dejun copios” ne va consuma energia, nu ne va aduce noi forţe.

Mai ales micile dejunuri tradiţionale – ouă, brânză, pâine, roşii, ceai, lapte, conserve, prost combinate, consumă o enormă cantitate de energie. Energia nu poate fi furnizată decât după ce mâncarea este absorbită de intestine.

Dacă vom înlocui acest amalgam de alimente (de multe ori combinate absolut haotic) cu fructe, energia acestora va fi asimilată de organism aproape instantaneu (în loc să dureze ore) şi starea de somnolenţă ce urmează micului dejun bogat (tradiţional) va dispărea.

La micul dejun putem mânca fructe, ori de câte ori ne este foame. Mâncatul fructelor pe stomacul gol accelerează şi pierderea greutăţii atunci când este necesar. Caloriile de înaltă calitate care se găsesc în fructe nu vor crea probleme de greutate corpului nostru.

Raţiunea pentru care se recomandă consumul fructelor dimineaţa este legată de desfăşurarea celor 3 cicluri ale corpului nostru:

1. Eliminarea (4 a.m.-12 p.m.). Mâncând fructe în acest interval, căpătăm rapid energie şi favorizăm astfel eliminarea toxinelor. Apa conţinută de fructe are un rol hotărâtor în procesul eliminării. Consumarea altor alimente frânează eliminarea.

2. Consumul alimentelor (12 p.m.-8 p.m.). Putem mânca, dar cu atenţie: digestia alimentelor prelucrate artificial mai mult ne consumă energia. Cel mai bine este să începem cu salate şi pe măsură ce ne apropiem de ora 8, putem consuma şi alimente care conţin proteine, dar corect combinate.

3. Asimilarea (8 p.m.-4 a.m.). Acum corpul nostru îşi extrage substanţele nutritive şi le utilizează. Dacă am combinat corect mâncărurile, în aproximativ 3 ore ajung în intestin, unde incepe absorbţia lor de către corp.

Bibliografie:
Catrina, Nicolae, Din tainele alimentaţiei lacto-vegetariene, Editura  Shakti, Iaşi, 1994 - 
http://suntsanatos.ro

nota:

Sucurile  companiei  MonaVie sunt considerate produse de calitate superioara, 19 fructe, multe dintre ele fructe rare, trecute printr-un proces de liofilizare si imbuteliate in maxim 24 ore, in sticla de sticla, de culoare inchisa, tratata special! 
Peste 60 studii independente au fost facute pentru a se confirma calitatea si beneficiile acestor produse aduse organismului, 10 dintre aceste studii au fost publicate in reviste de spicialitate.
In Romania s-a facut un studiu la Institutul de medicina complementare din Bucuresti, de catre Dr. Academician Corneliu Moldovan, studiu si masuratori pe juice-ul MonaVie Original, pe langa faptul ca sucul pare acid la exterior, la interior devine alcalin, au aparut multi alti parametri excelenti si a iesit un PH de 7,01!


marți, 9 decembrie 2014

Despre “calorii bune” și “calorii rele”

Caloriile reprezintă cantitatea de energie bio-disponibilă ce poate fi prelucrată din alimente în urma proceselor de digestie, absorbție, metabolizare, exprimată în Kcal sau KJoule. În funcție de energia eliberată la 100 g, alimentele pot avea: densitate energetică minimă (sub 5 kcal), moderată (60-120 kcal), crescută (120-300 Kcal), foarte crescută (300 – 1000 kcal).
Despre Calorii bune și Calorii rele Despre “calorii bune” și “calorii rele”
Alimentele naturale, integrale au în general densități energetice scăzute și moderate, în timp ce alimentele rafinate, industriale au densități energetice crescute și foarte crescute.

calorii 300x199 150x150 Despre “calorii bune” și “calorii rele”Ce ar trebui să știi despre calorii

Calitatea metabolică a caloriilor este o trăsătură esențială a indicelui de densitate calorică, fiind determinată de natura nutrientului din care provin: proteine, lipide, glucide. De fapt, aceasta împarte caloriile în BUNE și RELE.
De exemplu, dupa ce mănânci 25 g de bomboane (100 kcal) se va declanșa un proces de acumulare de grăsimi, pe când după un consum al unei porții de 6 ori mai mare de mâncare de fasole boabe (100 kcal) efectul nu va fi același, deși porția conține același număr de calorii disponibile. Iată și explicația: în cazul bomboanelor, toate cele 100 kcal sunt utilizate și transformate în grăsime și colesterol, determinând îngrășarea, pe când în cazul fasolei numai 50 kcal din cele 100 pot fi utilizate eficient, restul fiind eliminate prin excreție sau utilizate în alte scopuri: detoxifiere, creșterea peristaltismului intestinal, scăderea colesterolului etc.
fastfood 1024x768 150x150 Despre “calorii bune” și “calorii rele”Așadar, prin calorii „rele” înțelegem calorii de slabă calitate, moarte, care provin din alimente rafinate, bogate în glucide, extrem de prezente astăzi în alimentația omului modern. Alimentele care furnizează calorii oarbe sunt: zaharul rafinat alb, glucoza, fructoza, grăsimile rafinate și artificiale, alcoolul, alimentele industriale care combină făinurile albe cu grăsimi rafinate de origine animală sau vegetală, snaks-uri, chipsuri, produse de patiserie, cofetărie, băuturi racoritoare, conserve de legume și carne, junk food. Ba mai mult, pentru a putea fi utilizate, caloriile goale consumă din rezervele organismului, având efect puternic dezechilibrant.
Mâncăm fără să ne hrănim, cu alte cuvinte.
Prin calorii „bune” înțelegem  calorii de înaltă calitate, vii, furnizate de macronutrienții alimentelor naturale, integrale. Aceste calorii nu îngrașă, ba mai mult, previn bolile și îmbătrânirea precoce. Caloriile vii ne dau energie și ne fac să ne simțim puternici și sănătoși.
calorii goale 2 Despre “calorii bune” și “calorii rele”
Putem vorbi aici și despre caloriile negative (care se încadrează, de asemenea, în categoria „calorii bune”), care au nevoie, pentru a fi digerate, de o cantitate mai mare de energie decât cea pe care o pot ceda. Diferența energetică necesară metabolizării acestor alimente este preluată din rezervele lipidice conținute în țesutul adipos al corpului.
Printre alimentele care furnizează calorii negative (sau, mai bine zis, care odată consumate ajută la slăbit) se regăsesc:
  • calorii negative 150x150 Despre “calorii bune” și “calorii rele”Fructe:  acai, afine, cireșe, prune, mere, pere, caise, mure, kiwi, ananas, zmeură, căpșuni. Se  consumă întotdeauna singure, la alegere dimineața, seara sau între mesele principale.
  • Legume:  varza, broccoli, conopida, țelina, fasole verde cicoare, păpădie, andive, sparanghel, vinete, ardei iute și gras, roșii, napi, ridichi, ruccola, usturoi, morcovi, anghinare etc. Se consumă în stare crudă sau preparate prin fierbere în abur, la gratar, gratinate, sotate. Se asociază între ele și cu proteine de origine animală sau vegetală.
  • Nuci, alune, semințe. Consumați-le cu moderație, cca 50g/zi.
  • Proteine de origine animală: carne slabă de pui, vițel, iepure,  curcan, pește, lactate  cu un procent mic de grăsime, ouă. Toate aceste proteine nu se asociaza cu amidonoase, ci cu legume.
  • Proteine de origine vegetală: soia nemodificată genetic, quinoa, amărânt, naut, linte.
  • sursa: www.unica.md

  • RECOMAND cu increde produsele Monavie, au valoare nutritionala foarte buna!

sâmbătă, 6 decembrie 2014

Cele mai dăunătoare alimente pentru corpul tău

Marea majoritate a oamenilor cred că a mânca sănătos înseamnă să consumi alimente cu un conţinut caloric scăzut. Adevărul este că nu numai cantitatea contează, ci şi calitatea alimentelor consumate, dar şi cât de sănătos este modul în care au fost preparate.
Care2.com notează care sunt cele mai nocive alimente cu care îţi poţi hrăni corpul. Unele te vor uimi!
1. Popcorn la microunde
Persoanele care lucrează în fabrici de ambalat popcorn au dezvoltat, în timp, o formă extrem de rară de cancer pulmonar din cauza fumului inhalat. Sigiliul pungilor conţine acid perfluorooctanoic (PFOA), o substanţă care produce alte forme de cancer sau infertilitate. În plus, popcornul preparat la cuptorul cu microunde are un conţinut extrem de ridicat în grăsimi rele şi sodiu. În schimb, cel făcut în casă, după metoda “tradiţională”, este un aliment sănătos.
2. Mere tratate cu pesticide
Pentru că nu sunt rezistente la dăunători, merele sunt stropite cu o cantitate tot mai mare de pesticide. Acelaşi tratament este aplicat şi pentru a rezista mai mult în magazine.
3. Sucuri acidulate
Potrivit unor studii, consumul de băuturi carbogazoase este direct responsabil de apariţia bolilor cardiovasculare, cancerului, depresiei şi obezităţii. Sucurile dietetice nu fac excepţie de la această regulă!
4. Chipsuri
Majoritatea produselor conţin extrem de mult sodiu şi o cantitate mare de grăsimi. Chipsurile sunt pline de acrilamidă, o substanţă responsabilă de producerea mai multor forme de cancer şi infertilitate. Aceeaşi substanţă se întâlneşte şi în cartofii prăjiţi.
5. Roşii la conservă
Gustul nici nu se compară cu cel al roşiilor naturale! În plus, conservele conţin Bisfenol A (BPA), substanţă extrem de nocivă, care produce malformaţii ale fătului, boli cardiovasculare, obezitate, diabet, probleme cu glanda tiroidă şi divesre forme de cancer. Folosirea substanţei a fost interzisă în fabricarea sticluţelor pentru biberoane. Foloseşte roşii proaspete sau, dacă este nevoie, alege suc de roşii îmbuteliat în recipiente din sticlă.
6. Ţelină cu pesticide
Ţelina este cea mai murdară legumă. Da, ai citit bine! Cercetătorii au descoperit zeci de pesticide în ţelina non organică. Ca şi în cazul merelor, alege ţelină organică sau scoate-o din alimentaţie!
7. Lapte cu hormoni artificiali
Mulţi fermieri includ în alimentaţia vacilor mai mulţi hormoni artificiali pentru a produce mai mult lapte. Aceşti hormoni se fac vinovaţi de apariţia unui alt hormon, IGF-1, care produce diferite forme de cancer. Caută lapte organic.
8. Margarină
Dacă nu ar conţine colorant alimentar, culoarea ei ar fi gri. Deşi este considerată de mulţi ca fiind o alternativă sănătoasă la unt, margarina este o sursă generoasă de grăsimi trans, direct responsabile de creşterea colosterolului. Înlocuieşte-o cu ceva cu adevărat sănătos: ulei de măsline.
bea #Monavie
sursa: http://feellikecooking.ro

Munca in echipa

Un proverb chinezesc spune: “In spatele unui om capabil se afla intotdeauna alti oameni capabili.” Adevarul este ca munca in echipa este cheia marilor realizari. Intrebarea nu este daca echipele sunt valoroase. Intrebarea este daca noi recunoastem acest lucru si daca putem deveni jucatori mai buni intr-o echipa. Din acest motiv sustin ca unu (1), este unu numar mult prea mic pentru a realiza ceva maret.
” Nu exista probleme pe care sa nu le putem rezolva impreuna, ci exista foarte putine probleme pe care sa le putem rezolva singuri” Lyndon Johnson

C. Gene Wilkers, in cartea sa Jesus on Leadership a observat ca puterea echipelor nu numai ca este evidenta in lumea afacerilor de astazi, ci are in acelasi timp o istorie adanca, evidenta chiar si in timpurile biblice. Wilke sustine ca:
1. Echipele implica prezenta unui numar mai mare de persoane, ceea ce presupne existenta mai multor resurse, mai multor idei si a unei energii mai mari in cazul unei singure persoane.
2. Echipele cresc la maximum potentialul unui lider si reduc la minimum punctele sale slabe. Punctele forte si punctele slabe mult mai vizibile la o singura persoana decat la o echipa.
3. Echipele ofera perspective multiple cu privire la modul in care se poate satisface o nevoie sau se poate atinge un scop, formuland astfel mai multe alternative pentru fiecare situatie. Puterea de intelegere a unui singur individ este rareori la fel de larga si profunda ca aceea a unui grup atunci cand se confrunta cu o anumita problema.
4. Echipele impart laudele in cazul unei victorii si impart vina atunci cand sufera o infrangere. Acest lucru genereaza atitudini autentice de modestie si spirit de echipa. O persoana primeste singura laudele si suporta singura vina. Ceea ce genereaza stari de mandrie si cateodata un sentiment al ratarii.
5. Echipele fac ca liderii sa fie in permantenta responsabili pentru obiectivul care trebuie atins. Persoanele care actioneaza individual pot schimba obiectivul fara a avea un sentiment al responsabilitatii.
6. Echipele pot face mai mult decat o singura persoana.
Daca doriti sa va atingeti potentialul sau sa incercati sa faceti ceea ce vi se pare imposibil – cum ar fi sa transmiteti mesajul dumnevoastra chiar si dupa doua mii de ani de la moartea voastra, trebuie sa deveniti jucator al unei echipe. Desi pare a fi un cliseu, urmatoarea afirmatie este totusi adevarata: Indivizii iau parte la competitie, insa echipele sunt cele care castiga campionatele.
Articol preluat din John Maxwell “Cele 17 legi ale muncii in echipa”








sâmbătă, 22 noiembrie 2014

O afacere la idemana oricui

Companie Internationala in extindere in Romania si Europa ... selectam distribuitori in regim de colaborare part-time 3-5h/zi sau full-time in domeniul Wellness, inclusiv pentru sportivi. Afacere la Cheie de Acasa, inclusiv pentru sali de fittnes, aerobic, sau cabinete medicale particulare. 
Venit suplimentar substantial (1000-1500 euro/luna in primele 3-4 luni, sau venit pasiv peste 10.000 euro/luna dupa 2-3 ani de activitate constanta), comision din vanzari pana la 70% + extra-bonus masina si excursii pe diferite continente, in functie de rezultate. Distributie clasica si/sau vanzari directe sau in sistem Network Marketing. Pentru Lideri asiguram Sistem de Sprijin + multiple beneficii si avantaje financiare suplimentare. 
Investitie minima in comparatie cu o afacere clasica si riscuri aproape 0 
Informatii de baza aici: http://euroconnect.monavie.com/rep/EdyArdeleanu ,
selectati enroll now pentru a deveni distribuitor sau shop now doar pt. a comanda produse pt. consum propriu!

Pentru interviu; Edy Ardeleanu -  Leader pentru Romania si Balcani, telefon: Vodafone 0722.853.865




marți, 18 noiembrie 2014

Industria vânzărilor directe - 2013

În România, industria vânzărilor directe a crescut cu 2,3%, in 2013, înregistrând vânzări de 321 de milioane de dolari și 292.561 de distribuitori.

Ungaria, de exemplu cu o populatie pe jumatatea din populatia Romaniei, inregistreaza cca 500.000 distribuitori!
Rusia, 5Mil. distribuitori!
Austria, 14.000 distribuitori!
Mexic, 2Mil. distribuitori!
Luxemburg, 2.700 distribuitori!Italia, 521.000 distr.
Polonia 900.000
Korea, 5.5Mil distr.
Thailanda 11,1Mil distr.
South Africa 1Mil distr.
Anglia, 450.000 distr.


Numărul de distribuitori independenți care participă la vânzările directe a crescut cu 7%, la un record de 93,6 milioane de persoane din întreaga lume.


keep going 


sursa: mlmnews.opv.ro

luni, 17 noiembrie 2014

Legenda fructului "care plange"



Dimineata urmatoare, tatal sau a gasit-o moarta, cu bratele in jurul palmierului, cu un zambet larg pe fata si cu palmele intoarse in sus. Seful de trib s-a uitat si el in sus si a observat ramurile palmierului acoperite de fructe violete. Le-a ordonat imediat supusilor sai sa le culeaga si s-a dovedit ca fructele sunt delicioase si foarte hranitoare; astfel, tribul a scapat de foamete. Seful de trib le-a dat numele fiicei sale, Iaca, citit de la coada la cap (acaI). De aici vine si cealalta denumire a sa ,,fructul care plange”.


Bolile civilizatiei moderne, tumorile, afectiunile cardiovasculare si alergiile transformate in adevarate epidemii. Precum si stresul, ne indeamna sa ne cautam hrana in zonele neatinse de civilizatie de pe Terra,departe de mediul industrializat si poluat, hrana care ne poate ajuta sa ne mentinem sanatatea. Astfel, acai (Euterpe oleracea, pronuntat: ahsaii)- un fruct delicios, bogat in nutrienti- a captat atentia si a castigat o imensa popularitate intr-o perioada foarte scurta de timp, dobandind binemeritatul renume ,,rege al superfructelor”. Aproape jumatate din mancarea consumata de anumite triburiamazoniene este compusa din acest fruct, care creste in varful unor palmieri foarte inalti, de 25 de metri si este recoltat de doua ori pe an. Este violet inchis, are forma aproape sferica si se prezinta sub forma de bobite putin mai mari decat boabele de strugure. Gustul sau se poate asemana cu un amestec de vin rosu si ciocolata.


Acai este foarte bogat in antioxidanti, contine vitaminele: B1, B2, B3 C si E, fier precum si potasiu, fosfor, calciu si diferiti aminoacizi. Are un continut ridicat de fibre si unul scazut de zahar. La 24 de ore dupa recoltare, isi pierde majoritatea calitatilor nutritive, astfel ca acai este procesat imediat, fiind transformat in piure sau suc.

Aborigenii utilizeaza acai pentru a trata o serie de probleme: in cazul unor boli de piele, ca antipiretic, impotriva durerilor menstruale si a indigestiei, dar il folosesc si in caz de diabet, afectiuni cardiace si diferite boli tumorale. Acai se bucura de o popularitate deosebita printre persoanele aflate la cura de slabire; multi au impartasit si altora experientele, pe internet. Cu toate ca studiile stiintifice despre aceasta planta sunt doar la inceput, cercetatorii sunt foarte optimisti, in special in ceea ce priveste continutul sau bogat in antioxidanti.

Conform legilor agriculturii organice si ale dezvoltarii sustenabile, recoltele de acai din jungla ar trebui sa ramana acolo unde le este locul. Din acest motiv, cele mai de calitate produse cu acai provin doar de pe plantatiile organice. Aici se acorda o grija deosebita solului, care nu trebuie epuizat,nu se utilizeaza pesticide si substante chimice si nu se recurge la modificari genetice.

Pentru cine recomandăm ?
§  Celor care îşi doresc o protecţie antioxidantăputernică, în special  fumătorilor,  persoanelor care au un stil stresant de viaţă sau o alimentaţie dezechilibrată, locuitorilor marilor oraşe poluate şiconsumatorilor de alcool.

§  Celor care îşi doresc să suplimenteze terapia împotrivaSindromului Metabolic (niveluri ridicate de insulină, toleranţă redusă la glucoză, supraponderabilitate, hipertensiune arterială, un nivel ridicat de trigliceride şi colesterol).

§  Persoanelor aflate în căutare de suplimente organice gustoasepentru completarea curelor de slăbire.

§  Celor care doresc să îşi îmbunătăţească rezistenţa organismului.


§  Celor care doresc să îşi sprijine funcţionarea normală a organismului.
    
Cea mai pura forma a fructelor Acai o putem gasi doar la compania MonaVie, chiar potentata de 10X fata de fructul in sine, printr-un patent AcaVie!


sursa: info online

duminică, 16 noiembrie 2014

Ce este ORP - potenţialul de oxido-reducere

ORP (oxidation reduction potential în traducere din engleză, potenţialul de oxido-reducere)definiţie: capacitatea unei soluţii de a oxida sau reduce elementele cu care vin în contact.
Procesul oxidării începe cu aerul pe care-l respirăm.
Fiecare atom de oxigen are un nucleu în centru şi electroni care se rotesc pe orbite în jurul acestuia, precum sateliţii. Fiecare atom, care are 8 electroni pe orbitele din jurul său, este un atom stabil. Însă, oxigenul are doar 6 electroni. Datorită acestui fapt, el este foarte instabil şi are nevoie de 2 electroni pentru a deveni stabil. Când oxigenul intră în contact cu alţi atomi, el ar putea să fure 2 electroni de la aceştia. Sau ar putea să atace un alt atom de oxigen cu care să împartă electronii, aşa cum face cu hidrogenul şi rezultă apa sau în cazul carbonului rezultând CO2 .
Consumul de mâncăruri şi băuturi tind să afecteze în mod nefavorabil caracteristicile lichidelor din corp. Multe din acestea sunt extreme de oxidate şi în deficit de electroni.
Astfel adăugarea la dieta unei persoane, a ionilor negativi de hidrogen, care se află de regulă în legume, tinde să afecteze în mod favorabil fluidele din corp.
Însă, valorile ORP-ului variază substanţial de la mâncăruri la băuturi. Dacă doreşti să eviţi cât mai mult oxidarea internă a corpului, este important să mănânci şi să bei cât mai mult produse cu ORP negativ.
Din nefericire cele mai multe alimente, mâncăruri şi băuturi pe care le consumăm de cele mai multe ori au ORP pozitiv. În mod ironic carnea, alcoolul, apa carbogazoasă, sunt cele mai oxidante dar şi cele mai populare. Un suc de portocale, proaspăt stors are un ORP de -200 mv, în timp ce un suc de portocale ambalat are un ORP de +200mv.
Proprietati antioxidante
Apa alcalina are două calităţi antioxidante – este încărcată negativ şi conţine ioni de OH - deci protejează celulele împotriva efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt molecule cu un număr impar de electroni, al căror electron liber tinde să se lege de alt electron.
Radicalii liberi atrag electroni din celulele ţesuturilor înconjurătoare şi, din această cauză, structura pereţilor celulari se distruge. Deteriorarea indusă celulelor de radicalii liberi este o mare parte din ecuaţia îmbătrânirii.
Sursa numărul unu de radicali liberi este aerul pe care îl respirăm şi apa pe care o bem.
ORP aer                + 300 pana la + 400
Apă robinet          + 250 pana la + 400
Sifon                     + 400
Apă îmbuteliată     + 200
Apă alcalină          - 200 pana la -350
Suc de portocale   - 250
sursa: http://www.alcalinia.ro

luni, 10 noiembrie 2014

Ce este intraprenoriatul

De câțiva ani încoace se discută tot mai des despre diferențele dintre a fi salariat și a fi antreprenor sau chiar liber profesionist, ce calități ar trebui să avem pentru asta, dacă antreprenoriatul se poate învață sau doar se moștenește, și așa mai departe. Sigur că, odată culese toate aceste informații, o parte dintre noi probabil și-au spus “Gata, de mâine mă fac antreprenor, îmi deschid o afacere și o să fiu propriul meu șef!” dar au renunțat pentru că nu și-au putut asuma riscul de a pierde toată acea stabilitate a angajatului care primește un salariu lunar și lucrează un număr fix de ore pe zi. “Totuși, e criză… ” Alții, din contră, și-au strâns tot curajul, și-au luat rămas bun de la angajator și au dat viață unor idei noi, făcând astfel primii pași pe cont propriu. Dar pentru că lucrurile nu sunt întotdeauna numai în alb și negru, există și o a treia categorie de persoane active în piața muncii, despre care se discută destul de puțin în România, și pe care personal îmi place să o numesc “varianta de mijloc”. Din ea fac parte toți acei oameni care nu-și doresc nici să fie antreprenori și nici să fie doar simpli salariați, să nu își asume riscuri foarte mari dar în același timp să nu rateze ocazia de a încerca ceva nou, de a experimenta, să poată lua decizii dar să nu se preocupe prea mult de capitalul companiei, profit sau investiții.  Ei sunt intraprenori.
Sigur că de fiecare dată când am pronunțat acest cuvânt a urmat și întrebarea: “Dar ce este intraprenoriatul?”
The American Heritage Dictionary definește intraprenorul drept “o persoană din cadrul unei corporații care își asumă responsabilitatea directă pentru transformarea unei idei într-un produs finit profitabil prin inovare și asumarea unor riscuri”. În prezent, în rândul corporațiilor din lume și recent și din România, intraprenoriatul estre cunoscut drept o modalitate de manifestare a unui anumit stil de management corporativ. El integrează o abordare inovativă, asumarea riscurilor, cât și tehnici de motivare și recompensare, lucruri despre care până acum credeam că aparțin doar antreprenoriatului.

Un scurt istoric

Motivul pentru care până acum s-a discutat destul de puțin despre intraprenoriat este unul foarte simplu: conceptul, în teorie și practică, este destul de tânăr.  Spre deosebire de “antreprenoriat”, o noțiune pusă în practică de peste 150 de ani, termenul “intraprenor” este destul nou, iar meritul le aparține autorilor Gifford Pinchot III și Elizabeth Pinchot, care  îl utilizează pentru prima dată într-o lucrare scrisă din 1978, iar în 1982The Economist avea să îi atribuie termenul lui Gifford Pinchot III.
Primul studiu de caz academic, recunoscut în mod oficial, despre întreprinzătorul corporativ sau intraprenoriat a fost publicat în iunie 1982 de către Howard Edward Haller, sub forma unei teze de Masterat în domeniul Managementului, odată cu înființarea PR1ME Leasing, parte din PR1ME Computer Inc. Ceva mai târziu studiul a fost publicat de către VDM Verlag sub titlul Succesul intraprenorial: un exemplu PR1ME de dr. Howard Edward Haller.
The American Heritage Dictionary of the English Language (Dicționarul american al limbii engleze), a introdus și termenul de intraprenor, cu Gifford Pinchot III drept părintele lui.

Portrete diferite și trăsături comune  

Care sunt totuși diferențele dintre un antreprenor și un intraprenor?
Antreprenorul:
  • persoana independentă care pune bazele propriei afaceri
  • își asumă în totalitate riscul unui eventual eșec
  • se bucură de propriul lui succes
  • se bazează pe investiții și alte surse de finanțare, obiectivul său constând în obținerea de profit
  • nu  depinde de nicio organizație, nu are nicio relație de angajare față de o astfel de entitate
Intraprenorul:
  • este parțial independent
  • este remunerat de compania sau organizația în care lucrează  
  • nu răspunde de și nu i se atribuie eventualele pierderi survenite în cazul unui eșec
  • nu este responsabil de creșterea capitalului sau obținerea de profit
  • își desfășoară activitatea în cadrul companiei 
În concluzie…
În timp ce antreprenoritatul implică inovație, creativitate și asumarea totală a riscurilor ce decurg de aici, intraprenoriatul este modalitatea de a transforma organizația într-una mai profitabilă unde angajații cu viziune dau viață unor idei de tip antreprenorial. Un antreprenor vede lucrurile într-un mod cu totul nou și are întotdeauna capacitatea de a-și calcula riscurile asumate și de a lua eșecul drept lecție. 
Intraprenorul, pe de altă parte, gândește ca un antreprenor, căutând și identificând noi oportunități de pe urma cărora organizația să obțină profit. Orice organizație are doar de câștigat dacă încurajează intraprenoriatul și îl susține. Asta pentru că prin intraprenoriat companiile se pot reinventa și, cel mai important, își pot îmbunătăți performanțele, reușind astfel să se mențină active pe o piață aflată în continuă schimbare.  
Intraprenoriatul nu este benefic doar pentru angajator, ci și pentru angajat. Am putea-o defini ca o abordare de tip câștig – câștig. Angajatul are șansa să se pună în valoare, să iasă din mulțime și să inoveze, iar la nivelul organizației beneficiile sunt numeroase, inclusiv în materie de costuri. O persoana creativă, inovativă și în același timp încurajată să își pună în valoare toate aceste talente, va fi mult mai motivată să rămână în companie, să aibă stabilitatea salarială și libertatea creativă spre care țintește. Iar de partea cealaltă valoarea companiei pe piață și profitul rezultat vor crește simțitor.
sursa: http://carierapascupas.ro