luni, 17 noiembrie 2014

Legenda fructului "care plange"



Dimineata urmatoare, tatal sau a gasit-o moarta, cu bratele in jurul palmierului, cu un zambet larg pe fata si cu palmele intoarse in sus. Seful de trib s-a uitat si el in sus si a observat ramurile palmierului acoperite de fructe violete. Le-a ordonat imediat supusilor sai sa le culeaga si s-a dovedit ca fructele sunt delicioase si foarte hranitoare; astfel, tribul a scapat de foamete. Seful de trib le-a dat numele fiicei sale, Iaca, citit de la coada la cap (acaI). De aici vine si cealalta denumire a sa ,,fructul care plange”.


Bolile civilizatiei moderne, tumorile, afectiunile cardiovasculare si alergiile transformate in adevarate epidemii. Precum si stresul, ne indeamna sa ne cautam hrana in zonele neatinse de civilizatie de pe Terra,departe de mediul industrializat si poluat, hrana care ne poate ajuta sa ne mentinem sanatatea. Astfel, acai (Euterpe oleracea, pronuntat: ahsaii)- un fruct delicios, bogat in nutrienti- a captat atentia si a castigat o imensa popularitate intr-o perioada foarte scurta de timp, dobandind binemeritatul renume ,,rege al superfructelor”. Aproape jumatate din mancarea consumata de anumite triburiamazoniene este compusa din acest fruct, care creste in varful unor palmieri foarte inalti, de 25 de metri si este recoltat de doua ori pe an. Este violet inchis, are forma aproape sferica si se prezinta sub forma de bobite putin mai mari decat boabele de strugure. Gustul sau se poate asemana cu un amestec de vin rosu si ciocolata.


Acai este foarte bogat in antioxidanti, contine vitaminele: B1, B2, B3 C si E, fier precum si potasiu, fosfor, calciu si diferiti aminoacizi. Are un continut ridicat de fibre si unul scazut de zahar. La 24 de ore dupa recoltare, isi pierde majoritatea calitatilor nutritive, astfel ca acai este procesat imediat, fiind transformat in piure sau suc.

Aborigenii utilizeaza acai pentru a trata o serie de probleme: in cazul unor boli de piele, ca antipiretic, impotriva durerilor menstruale si a indigestiei, dar il folosesc si in caz de diabet, afectiuni cardiace si diferite boli tumorale. Acai se bucura de o popularitate deosebita printre persoanele aflate la cura de slabire; multi au impartasit si altora experientele, pe internet. Cu toate ca studiile stiintifice despre aceasta planta sunt doar la inceput, cercetatorii sunt foarte optimisti, in special in ceea ce priveste continutul sau bogat in antioxidanti.

Conform legilor agriculturii organice si ale dezvoltarii sustenabile, recoltele de acai din jungla ar trebui sa ramana acolo unde le este locul. Din acest motiv, cele mai de calitate produse cu acai provin doar de pe plantatiile organice. Aici se acorda o grija deosebita solului, care nu trebuie epuizat,nu se utilizeaza pesticide si substante chimice si nu se recurge la modificari genetice.

Pentru cine recomandăm ?
§  Celor care îşi doresc o protecţie antioxidantăputernică, în special  fumătorilor,  persoanelor care au un stil stresant de viaţă sau o alimentaţie dezechilibrată, locuitorilor marilor oraşe poluate şiconsumatorilor de alcool.

§  Celor care îşi doresc să suplimenteze terapia împotrivaSindromului Metabolic (niveluri ridicate de insulină, toleranţă redusă la glucoză, supraponderabilitate, hipertensiune arterială, un nivel ridicat de trigliceride şi colesterol).

§  Persoanelor aflate în căutare de suplimente organice gustoasepentru completarea curelor de slăbire.

§  Celor care doresc să îşi îmbunătăţească rezistenţa organismului.


§  Celor care doresc să îşi sprijine funcţionarea normală a organismului.
    
Cea mai pura forma a fructelor Acai o putem gasi doar la compania MonaVie, chiar potentata de 10X fata de fructul in sine, printr-un patent AcaVie!


sursa: info online

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu